10 praktische ideeën en tips

Sta je binnenkort op een beurs? Dan is dit hét ideale moment om met Twitter aan de slag te gaan.
Je kunt je beursdeelname promoten, bezoekers naar je stand trekken, contact leggen met andere deelnemers en je bedrijf in the picture zetten. Het geeft net als een beurstraining een extra boost aan je beursdeelname. En het mooie is, het kost je niets want Twitter is gratis. Nog geen of nauwelijks volgers? Maakt niet uit, want als je de hashtag (#) van het evenement in iedere tweet vermeldt, zien anderen toch jouw tweets. En wie weet wat het je allemaal oplevert! Ik zou zeggen: direct aan de slag!

Tien twittertips

1. Vertel waarom mensen naar jouw stand moeten komen
Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit de beurs halen, dus hoe meer bezoekers op jouw stand hoe beter. Twitter over bijvoorbeeld nieuwe producten, demonstraties of een ludieke actie. Of geef iets cadeau als mensen naar je stand komen. Dan kun je twitteren: Gratis tablethoes ontvangen? Kom naar onze stand nummer … #[beursnaam]. Doe dit overigens niet alleen tijdens de beurs zelf, maar vooral ook voorafgaand. Als ik naar een beurs ga, kijk ik van te voren al welke stands interessant zijn voor mij. En ik ben echt niet de enige! Dus zorg ervoor dat je al op tijd begint met twitteren.

2. Tweet je standnummer
Als je over de beurs twittert, vergeet dan vooral ook niet je standnummer te melden. Wel zo handig als mensen je snel kunnen vinden, toch?

3. Tweet foto’s en/of video’s
Als je met nieuwe producten op de beurs staat, is het leuk om deze te promoten met een foto of een korte video. Voeg eventueel ook een link naar een webpagina toe waarop meer informatie staat over de nieuwe producten. Of misschien is jullie stand wel heel origineel of ludiek. Dat kun je natuurlijk ook laten zien!

4. Gebruik verkorte links
Je hebt maar 140 tekens bij Twitter. Dus als je bijvoorbeeld een link naar je website wilt toevoegen, dan is het handig om daar een verkorte link voor te gebruiken. Een handige tool hiervoor is http://bit.ly. Kopieer en plak de volledige url van je webpagina naar de website bit.ly en je krijgt automatisch een verkorte link.

5. Gebruik de hashtag (#) van het evenement
Er wordt heel wat afgetwitterd, de berichtjes volgen elkaar razendsnel op. Gelukkig zijn er de hashtags (#). Hiermee kun je makkelijk zoeken welke andere twitteraars zich bezighouden met hetzelfde onderwerp, in dit geval de beurs. Bovendien, als je hashtags gebruikt  vergroot je de kans dat je tweets gevonden worden door andere twitteraars.

6. Retweet
Houd in de gaten wat anderen over de beurs zeggen. Wellicht zie je een tweet van een klant voorbij komen die leuk is om te delen. Of verstuurt de beursorganisatie interessante tweets. Retweet deze (RT) en als je nog ruimte over hebt, zet er nog een kort eigen commentaar bij. Mensen vinden het leuk als je ze retweet, dus grote kans dat ze jou ook in de gaten gaan houden.

7. Geef complimentjes
Heb je een mooie presentatiewand? Of heb je een mooi compliment van een klant gekregen? Bedank ze via Twitter door ze te taggen. Denk bijvoorbeeld aan een tweet als : Helemaal blij met onze touchscreens. Bedankt @[naam leverancier]! Grote kans dat hij het retweet en je dus nog meer bereik hebt met je tweet.

8. Plan tweets in
Op de beurs zelf ben je natuurlijk heel druk met bezoekers en je klanten. Nauwelijks tijd om tussendoor te twitteren. Gelukkig kun je tweets al van te voren in plannen. Hiervoor heb je speciale programma’s als Hootsuite, Tweetdeck en Buffer. Je berichten kun je op dag en tijd inplannen. Hartstikke handig! Maar ga niet alle berichten inplannen, want juist spontane tweets doen het goed. 

9. Tweet je mening over de beurs
Wat vind jij eigenlijk van de beurs? Zie je nog interessante trends of producten? Laat het weten, want mensen zijn dol op meningen. Zo laat je meteen zien dat je betrokken en actief bent.

10.  ​Ga in gesprek via Twitter
Je kunt Twitter gebruiken om alleen maar berichten te zenden. Maar dat is zonde, want Twitter is bij uitstek het sociale medium om in gesprek te raken met anderen. Reageer bijvoorbeeld op tweets van collega’s en klanten. Vraag mensen actief naar hun mening. Vergeet vooral ook niet of de gaten te houden of er over jouw bedrijf wordt getwitterd. Als het leuke berichten zijn, reageer daar op en bedank of retweet. Zo laat je een sympathieke en actieve indruk achter.

Volgens mij deze tien tips al genoeg reden om Twitter in te zetten voor meer standbezoekers.
Ik wens je veel succes!

BROCHURE DOWNLOADEN >>
Nu offerte aanvragen >>

Beurstips & Inspiratie

BeursTip 1 – In 1 minuut weten wie u voor u heeft lees verder >>

BeursTip 2 – Vergeten goud in het gangpad lees verder >>

Alle BeursTips bekijken?
lees verder >>

Heeft u vragen?

BROCHURE DOWNLOADEN >>
Nu offerte aanvragen >>