Waarom beurzen zo geweldig zijn

beurzen-zijn-geweldigHeel af en toe kom ik ze tegen. Beurscritici. Van die mensen die menen dat beursdeelname niets oplevert. Als ik vervolgens enigszins verbaasd vraag waarom, dan zeggen ze altijd het hetzelfde:

Er komen steeds minder bezoekers, beursdeelname is toch een beetje passé, internet is veel belangrijker of het kost je meer dan wat je eruit haalt.

Argumenten die naar mijn idee en ervaring geen hout snijden. Waarom niet?  Beurzen blijven een belangrijke rol vervullen in de marketingmix van organisaties met ambitie. Naast internet. Niet in plaats van. Vakbeurzen bieden unieke mogelijkheden.

Vraag jezelf maar eens af:

  1. Op welke andere plek spreek jij 20 tot 40 potentiële klanten op één werkdag?
  2. Waar krijg jij de kans leads tegen het lijf te lopen waarvan je het bestaan niet eens kende?
  3. Waar ontmoet jij mogelijke agenten om de sprong te wagen naar een ander werelddeel?
  4. Waar anders dan op een beurs kun jij jezelf presenteren in het hart van je doelgroep?
  5. Op welke andere plek lopen zoveel ‘beslissers’ rond als op een beurs?

Helder toch?!  Prachtig en uniek instrument dus, zo’n beurs.  En of je de investering terughaalt ligt echt aan jezelf. Twijfel je nog? Met de volgende tips vergroot je het rendement enorm!

Tip 1.  Opvallen
Kies voor een opvallende stand met een glasheldere propositie, less is more! Straal uit wat je echt neer wilt zetten. Durf te kiezen!

Tip 2. Actief
Zorg voor stopkracht door iets ‘actiefs’ te (laten) doen. Tien minuten demonstraties. Miniseminars. Laat bezoekers iets doen.

Tip 3. Bepaal je doel
Stel een heel duidelijk doel in termen van aantal leads, aanvragen, orders et cetera. Bij voorkeur samen met je standbemanning. Stel ook samen vast wat dat betekent voor je gedrag en je timespending tijdens de beurs.

Tip 4. Bepaal je ideale bezoeker
Bepaal vooraf aan welke bezoekers jij jouw tijd wilt geven. Maak een helder profiel. En bedenk de vragen die nodig zijn om zeker te weten dat jij je tijd aan de ‘juiste bezoeker’ geeft.

Tip 5.  Focus
Focus alleen op bezoekers uit jouw beursdoelgroep. Wees aardig tegen anderen.

Tip 6.  Maak contact
Spreek passanten actief aan (en zorg dat je hier mensen voor hebt). Maak oogcontact, glimlach, doe een stap naar voren en steek je hand uit. Meer is niet nodig voor een eerste contact.

Tip 7.  Training
Train je beursteam op de ‘succesfactoren’ . Kort en krachtig. Boordevol energie. Een halve dag training levert aantoonbaar meer beursrendement in termen van leads, aanvragen en orders.

Tip 8. Follow up
Plan tijd in voor de follow up na de beurs. Zonde om mooie leads te lang te laten liggen. Zorg dat je de eerste bent die contact zoekt. De twee dagen na de beurs ‘vrij’ plannen dus. En knallen maar…

Succes gegarandeerd! Heb je zin in een positief prikkelend en inspirerend gesprek over hoe je meer kunt halen uit jouw beursdeelname? Mail me nu arjan.bloemendaal@beurstraining.net

BROCHURE DOWNLOADEN >>
Nu offerte aanvragen >>

Beurstips & Inspiratie

BeursTip 1 – In 1 minuut weten wie u voor u heeft lees verder >>

BeursTip 2 – Vergeten goud in het gangpad lees verder >>

Alle BeursTips bekijken?
lees verder >>

Heeft u vragen?

BROCHURE DOWNLOADEN >>
Nu offerte aanvragen >>