5 tips voor een goede follow-up na een beurs

Hoe lang heb jij nagedacht over de follow-up van de leads die je op de beurs hebt verzameld? Waarschijnlijk veel minder tijd dan je hebt gegven aan de voorbereidng, de perfecte stand, de promotie en ga maar door ….. Herkenbaar? Begrijpelijk. Dat zien we veel vaker. En jammer! Het echte beursrendement maak je immers na afloop van de beurs. Om je op gang te helpen, bij deze 5 tips waar je direct mee aan de slag kunt.

TIP 1  |  Voorkom follow-up 🙂

Nee, geen grapje ….. Als je doel is om vervolgafspraken te maken, maak die afspraak dan direct. Het argument ‘ik heb mijn agenda niet bij me’ ligt sinds de smartphone al heel lang achter ons. Denk goed na hoe je jouw beursdoel al direct mogelijk kunt maken. Of het nu gaat om orders, afspaken, offerte-aanvragen, etc.

TIP 2  |  Wees snel

Snelheid wordt beloond. Uit recent onderzoek blijkt dat ‘snelheid’ steeds hoger scoort waar het gaat om klantenservice. In de huidge tijd kun je dus onderschiedend zijn, simpelweg door snel te zijn. Uiterlijk de dag na de beurs telefonisch contct dus. Gewoon een kwestie van organiseren. Wil je nog sneller. Laat de binnendienst nog tijdens de beurs de eerste follow-up doen in de vorm van een bedankje per mail of app.

TIP 3  |   Wees persoonlijk

Dat valt pas op. In de follow’up direct verwijzen naar het onderwerp waarover je hebt gesproken. Dit stelt eisen aan de registratie. Maar, maak het niet ingewikkelder dan het is. Door uw standbemanning te vragen een vooraf bedachte zin af te maken. Een voorbeeld uit de praktijk van 1 van onze klanten.

Leuk dat u zo enthousiast was over ……………

  • … de verstelbare bestuurdersstoel van onze nieuwe reachtruck
  • … de personeelskosten die u met onze nieuwste veegmachine kunt realiseren
  • etc.

TIP 4  |  Reserveer de benodigde tijd en mensen

Tijdens een beurs gaat de business gewoon door …. Dus, na een paar dagen ‘knallen op de beurs’ word je thuis verrast met een volle mailbox en een behoorlijk aantal to-do’s. Met als risico, dat de follow-up van beursleads niet de gewenst prioriteit krijgt. Een goede oplossing is het organiseren van 1 of 2 follow’up dagen om alle leads na te bellen. Bij voorkeur met z’n allen. Dat is goed voor de teambuilding.

TIP 5  |  Deel successen dagelijks

Niets zo motiverend als succes! Delen dus ….. Maak voor de standbemanning bijvoorbeeld een groepsapp aan met een leuke naam. En vraag iedereen de beurssuccessen de weken na de beurs te appen. Alles mag! Afspraken? Offerte-aanvragen? Orders? Leuk. Motiverend. En goed voor de focus!

Oh ja, als je wilt begeleiden wij je team graag bij de follow’up.

Kijk hier maar eens https://www.beurstraining.net/beurstraining/followup-beursleads/

BROCHURE DOWNLOADEN >>
Nu offerte aanvragen >>

Beurstips & Inspiratie

BeursTip 1 – In 1 minuut weten wie u voor u heeft lees verder >>

BeursTip 2 – Vergeten goud in het gangpad lees verder >>

Alle BeursTips bekijken?
lees verder >>

Heeft u vragen?

BROCHURE DOWNLOADEN >>
Nu offerte aanvragen >>